З вулиці Живова приберуть автостоянку

Організацію дорожнього руху змінять біля тернопільського автовокзалу. Таким чином планують упорядкувати рух транспорту і розвантажити вулицю Живова.

Відповідне рішення затвердили на засіданні виконкому 21 жовтня.

- На вул. Живова дуже велика кількість маршрутів громадського транспорту, також багато машин приїжджає на ринок, і у результаті утворюється транспортний хаос, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Інтенсивність руху транспорту велика, навантаження колосальне, не залишається вільної смуги. Буває так, що ставлять буси перпендикулярно до тротуарів, бус довжиною 5-6 метрів перекриває дорогу і створює аварійну ситуацію. 
Взагалі на цій вулиці дуже повільний трафік, продовжує пан Стемковський. Особливо в базарні дні. Тоді проїхати ділянку 500 метрів можна за 10-15 хвилин. 
- Ми впорядкували вулицю Шептицького, розігнали там стихійну торгівлю і там є місця для стоянки, - каже чиновник. - Тому зараз за дорученням міського голови ми замовили зміну організації дорожнього руху на Живова. І в тій ділянці взагалі хочемо забрати автостоянки, щоб покращити дорожній рух. Але без допомоги ДАІ ми нічого зробити не зможемо. Там будуть стояти відповідні дорожні знаки про те, що і зупинка, і стоянка заборонені.
Тим, хто приїхав на ринок, пан Стемковський радить зупинятися на вул. Шептицького, де є багато місця для автостоянок.
- Не обов’язково ставити машину поряд з тим місцем, де ви хочете щось купити, - каже він. - Цілком нормально пройтися декілька метрів туди, де є стоянка. Зараз ми будемо узгоджувати систему дорожнього руху з ДАІ та змінювати знаки та розмітку. 

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео