У Шумському районі священик побився з тестем

Кримінальним провадженням, судом і переходом частини вірних до іншої церкви завершилася бійка священика УПЦ (МП) зі своїм тестем у селі Кути на Шумщині.

Все сталося, коли священик з родичами повертався ще у серпні з празнику.

– Були напідпитку і батюшка, і тесть. Вони почали сваритися і на ґрунті того виникла бійка. У тестя були легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я, – розповіли нам у Шумському райвідділі міліції. – Це забої, у тому числі голови. Тож чоловік декілька днів лежав у лікарні. Порушили кримінальне провадження за частиною другою статті 125 Кримінального Кодексу України. Ми передали справу до суду, але священик і тесть там помирилися, справу закрили.

До суду священик, за словами правоохоронців, ішов як підозрюваний. У частині 2 статті 125 Кримінального кодексу України йдеться про “умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності”. За це передбачають покарання: “штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн – ред.) або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років”.

Але й це ще не все – поки священик був на покаянні за свій вчинок у Почаївській лаврі, його у селі замінював чернець із монастиря у Великих Загайцях. І от той монах почав під час служінь дуже часто, як кажуть місцеві, поминати московського патірарха Кирила.

– Люди то все слухали, а тоді підійшла до нього дячиха й каже: “ви трошки поменше за того Кирила і ту політику”. Він їй сказав, що “це не ваше діло, йдіте звідси геть. Я знаю, що робити і як мені правити”, – говорить член громади УПЦ КП Ярослав Мосійчук.

У відповідь значна частина людей перейшла до Київського патріархату, створивши нову громаду.

– Священик, який підмінював, щось не те наговорив. За це перед людьми просили пробачення. Але вже та хвиля пройшла… Він перестарався, на жаль. Бувають випадки, коли щось не те скаже, не так пом’яне, не так поведе себе і дасть невеличкий привід… Хоча це й не виправдання. В цьому також може бути причина. Шкода, що всі ж місцеві люди і діляться, – каже секретар Тернопільської єпархії УПЦ (МП) отець Степан Балан.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео