Завдяки Індії поляки з українцями зробили добру справу

Розповідає керівник громадської організації «Світлодар» Борис Семеняк: «Свого часу через індійську організацію «Сатья Саї» познайомився з поляками. Анна Добуш та Катежина Андерсон, з якими часто подорожуємо до Індії, пів року тому кинули клич у Польщі, щоб зібрати допомогу українцям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Багато поляків переживають і вболівають за Україну, зокрема за переселенців із Криму та східних областей. Наші сусіди у багатьох моментах набагато свідоміші, аніж деякі наші українці. Наприклад, Болєслав Височанський власним коштом перевіз зібрані речі з Варшави до Тернополя. ГО «Світлодар» щиро вдячні їм за розуміння і підтримку».

Оскільки згідно з чинним законодавством України, будь-хто не може приймати гуманітарну допомогу з-за кордону, бо потрібні розмитнення та відповідна документація, то дуже вчасно на допомогу прийшли Тернопільська районна організація Товариство Червоного Хреста України та керівник сектору молоді і спорту Тернопільської райдержадміністрації Світлана Яхван. Вона передасть ці речі тим, хто найбільше потребує допомоги у Тернопільському районі. Це одяг, взуття, постільна білизна, предмети побуту.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео