Збаразька лікарня отримала кардіомонітор

Директор Тернопільського обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Богайчук відвідав Збаразьку районну лікарню. Під час зустрічі з колективом медпрацівників він розповів про пріоритетні напрямки галузі - розвиток сімейної медицини і створення центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За словами Володимира Богайчука, найболючіше питання у роботі галузі − фінансування. Маючи потужний медуніверситет, перспективних науковців і лікарів, Тернопільщина не має новітнього медичного обладнання, завдяки якому можна було б підвищувати рівень надання допомоги пацієнтам. Проте область отримує фінансування від міжнародних організацій і благодійних фондів, зокрема від світового банку реконструкції та розвитку.
Володимир Богайчук наголосив, що готовий підтримувати і допомагати медикам Збаражчини в усіх напрацюваннях, спрямованих на покращення медичного обслуговування населення. Він передав збаразьким колегам кардіомонітор, який буде використовуватись у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. За словами завідувача відділення Ігоря Пелешка, цей прилад призначений для відстеження основних параметрів серцевої діяльності хворого. Згідно з вимогами, кардіомонітори повинні бути встановлені біля кожного ліжка у відділенні інтенсивної терапії, але через їх високу вартість це наразі неможливо, пише Народне слово.

Вибір читачів за тиждень

Відео