Жителі Тернопільщини складають зброю

За 20 днів місячника добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ здано понад 60 одиниць зброї.

- Люди використовують можливість не лише без правових наслідків позбутися зброї, а й зареєструвати її у власне користування, - каже старший інспектор дозвільної системи облуправління внутрішніх справ Степан Джинджиристий. 

Наприклад, житель Борщівщини знайшов на горищі придбаного господарства мисливську гладкоствольну рушницю, яка виявилася технічно справною. Чоловік звернувся до правоохоронців з проханням зареєструвати її для власного використання.

Із зданих 62 одиниць зброї 30 перебувало у незаконному обігу, решту краяни принесли через технічну несправність або це були змушені зробити родичі померлих власників.

Карабін «Маузер» часів Другої світової війни житель Заліщицького району знайшов під час демонтажу підсобного приміщення. За стільки років витвір німецьких зброярів не втратив здатності виконувати свою основну функцію, проте  знахідку свідомий заліщанин відніс до міліції.   

Правоохоронці застерігають: за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки передбачена кримінальна відповідальність. Водночас міліціонери не матимуть жодних претензій до громадян, які добровільно позбудуться незареєстрованих небезпечних предметів, повідомляє СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео