Хто пас задніх на виборах у Тернопільській області?

Як уже повідомляв «Терен», станом на 18:00 явка виборців на дільницях Тернопільської області становила 49,33%. Такі дані повідомив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада.

Найгірший показник в Чорткові: тут на виборчі дільниці прийшли лише 37,5% жителів міста. Що стосується Тернополя, то станом на  18:00 у виборах взяли участь 43% тернополян.

Серед районів за явкою громадян на дільниці лідирує Заліщицький – 54, 5 %. Найнижча явка виборців на Кременеччині – 42, 65 %.

Заступник начальника УМВС України у Тернопільській області Руслан Балик повідомив, що станом на 19:00 до правоохоронців надійшло 27 повідомлень, пов’язаних з порушеннями під час волевиявлення громадян. 8 повідомлень стосуються виборчої документації, 6 – агітації в день виборів, є також 5 повідомлень про псування бюлетенів. Не обійшлося і без підкупу виборців: правоохоронцям повідомили про два таких випадки, на що зреагували слідчо-оперативні групи. Спроби підкупу не підтвердилися.

У ході виборчого процесу відкрито кримінальне провадження  згідно ст. 296 ККУ – хуліганство: кандидат на посаду голови сільради у Білобожниці Кременецького району перешкоджав роботі виборчої комісії, ображав членів комісії, лаявся.

Ще один казус стався у Ланівцях: в день голосування вийшла друком районна газета, на шпальтах якої була передвиборча агітація декількох політичних сил. Відповідальність та порушення закону понесуть видавець і розповсюджувач.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

    

Вибір читачів за тиждень

Відео