«Терно-граф» знову намутив з бюлетенями

У Тернополі знову склалася надзвичайна ситуація через бюлетені. Чимало виборчих дільниць не дорахувалися бюлетенів через видавця, проте Тернопільська обласна виборча комісія в останній момент врегулювала ситуацію.

Станом на сьогоднішній день Тернопільська обласна виборча комісія забезпечила усі дільниці області необхідною кількістю бюлетенів у кількості 842842.

- 23 жовтня виникла проблема, яка могла поставити під сумнів ці вибори, - зазначила голова Тернопільської обласної виборчої комісії Галина Щигельська. - До нас надійшли численні звернення, що під час відкриття упаковок підприємця-виготовлювача кількість бюлетенів не відповідала зазначеній кількості на упаковці. Де не вистачало 10 бюлетенів, де 35, а на одній дільниці взагалі не дорахувались 40% бюлетенів.

Тернопільською обласною виборчою комісією було скликане термінове засідання з представниками усіх політичних партій. 24 жовтня о 00:15 учасники дійшли консолідованого рішення, як вийти з надзвичайної ситуації. Було направлено претензії до ТОВ «Терно-граф» з вимогою виконати належним чином умови договору та виготовити виборчі бюлетені для 12 дільниць.

- 24 жовтня вночі ми прибули на підприємство та проконтролювали виготовлення цих бюлетенів, - продовжує пані Галина. - І до початку голосування 25 жовтня всі документи були доставлені до виборчих дільниць. Наразі область забезпечена бюлетенями у потрібній кількості, скарг немає.

Активісти повідомляють, що саме через плутанину з бюлетенями чимало дільниць відкрилися невчасно.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора


 

Вибір читачів за тиждень

Відео