Пенсіонерка віддала 16 тисяч гривень шахраям

У Тернополі продовжують орудувати шахраї. Цими вихідними тернополяни не лише голосували. Дехто отримав нагоду непогано підзаробити.

Цього разу жертвою аферистів знову стала пенсіонерка. Жінка 1938 року народження проживає на вулиці Слівенській. Пізно ввечері в її квартирі пролунав телефонний дзвінок. Співрозмовник назвався співробітником міліції і стандартно повідомив про наїзд на пішохода, що його, начебто, вчинив її внук. Пенсіонерка навіть не поцікавилась, де і як трапилось нещастя, а одразу в паніці почала збирати «підшкірні».

Близько одинадцятої вечора в двері подзвонили. Чоловік, без особливих прикмет, забрав усе, що вдалось назбирати бабусі, – 16000 гривень. Пенсіонерка недобачає та недочуває, тому про зовнішність афериста нічого повідомити не може.

Лише під ранок жінка запідозрила, що її обманули, і набрала номер телефону внука. З’ясувавши правду, родичі потерпілої одразу звернулися в міліцію.

Тернопільські правоохоронці неодноразово інформували населення про подібні випадки, проте це ніяк не впливає на потенційних жертв. Звісно ефект несподіванки, дзвінки серед ночі та певна наївність потерпілих грають свою роль, але тернополянам варто чітко запам’ятати: в жодному разі не йдіть на контакт з невідомим на тому кінці дроту, одразу намагайтеся зв’язатися з родичами. Обов’язково повідомляйте про факти вимагання в міліцію.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео