Три спортивні майданчики просто неба відкрили у Тернополі

Новенькі антивандальні вуличні тренажери встановили у парку “Топільче”, в парку Національного Відродження та на вулиці Новий Світ, 95. Таким чином, у тернополян є можливість повноцінно займатися спортом та з користю проводити часу кожному куточку міста.

Кожен із нових майданчиків є частиною спортивного комплексу: у “Топільче” тренажери розташовуються поблизу екстрим-парку, а у парку Національного Відродження - неподалік оновленого футбольного поля зі штучним покриттям.

Щодо мікрорайону "Новий світ", то тут спортивний майданчик перебував у занедбаному стані. Цього року на ньому встановили вісім вуличних тренажерів, а у наступні роки планується завершити його реконструкцію, облаштувавши волейбольну та футбольну зони, а поруч встановити великий дитячий майданчик.

Тернопіль вечірній нагадує, що перші у Тернополі антивандальні вуличні тренажери з'явилися на острові “Чайка” у травні цього року. Оскільки тернополянам така ідея припала до душі, було прийнято рішення облаштувати ще декілька тренажерних залів просто неба. Відтак вже незабаром спортивні майданчики були встановлені також у “Парку Здоров'я” на “Дружбі” та на реконструйованому бульварі Пантелеймона Куліша на “Сонячному”.

Загалом від початку року у Тернополі з'явилося шість антивандальних комплексів для занять на свіжому повітрі.

Як повідомив заступник міського голови з питань міської інфраструктури Владислав Стемковський, роботи із облаштування спортивних зон у Тернополі триватимуть. Тож тернополяни можуть надсилати свої пропозиції щодо можливих місць встановлення чи реконструкції майданчиків до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

- Виробник тренажерів, які встановлюють у Тернополі - український. Це фірма “Інтератлетика”, яка є найвідомішим, і, мабуть, найкращим виробником спортивного інвентарю. Спеціально для Тернополя тренажери пофарбували у червоно-чорні кольори, - розповідає Владислав Стемковський. - Однак найголовніше в них - надійна антивандальна конструкція та те, що всі деталі покриті антикорозійним покриттям.

Окрім згаданих тренажерних майданчиків, тернополяни можуть займатися спортом на універсальних спортивних аренах, які є у кожному мікрорайоні міста. Ось їхні адреси:
15 Квітня, 35 (мікрорайон "Аляска")
М. Вербицького, 6 (мікрорайон "Канада")
Старий Ринок, 3-5 (Центр)
Пересічення вулиць П.Орлика та Юності (мікрорайон "Дружба")
Двір вулиць Д.Галицького, 28 і Л.Українки, 17 (мікрорайон "Східний").

На майданчиках є розмітка для гри у футбол, волейбол, баскетбол, є стійки і можна пограти у бадмінтон та великий теніс. Хороше покриття дозволяє безпечно бігати та гратись у різноманітні ігри та естафети для дітей. Чиста та рівна поверхня покриття дозволяє розкласти карімати і позайматись йогою на свіжому повітрі.

Крім цього, майданчик має лави для сидіння, вішаки, щоб роздягнутись, та урни для сміття. Територія огороджена. Доступ на майданчики відкритий впродовж дня для всіх бажаючих. Щодо майданчика неподалік бульв. Д. Галицького, 28, то взимку він перетворюватиметься у хокейний майданчик, а поряд із ним на перекладинах можуть займатися воркаутери.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео