У Тернополі збирають кришечки на протези бійцям

Пункти, де збирають пластикові кришечки на протези для бійців АТО, вже місяць діють у Тернополі. Ці кришечки віддадуть на утилізацію на завод-переробник, а отримані кошти використають на придбання протезів для бійців АТО. Така акція діє по всіх Україні. Її ініціатором є благодійний фонд "ОВЕС".

- Це дає велику надію на повернення хлопців до повноцінного життя, адже на один протез руки треба приблизно 500 тисяч кришечок, а на протез ноги – 850 тисяч, - каже координатор акції зі збору кришечок у Тернополі  Вікторія Микитюк. - Принесіть кришку до контейнера, волонтер або логіст забере пластик на переробку, переробник перерахує кошти, фонд перерахує кошти за протез, боєць отримає сучасний протез за два дні.

Також метою акції є зменшення кількості пластику навколо нас і очищення довкілля від забруднення. 

- Проект є версією турецької акції зі збору пластикових кришок, їх подальшого продажу і придбання на виручені кошти інвалідних візків, - каже Вікторія Микитюк. - Вся Європа вже декілька років практикує такий збір, допомагаючи малозабезпеченим людям. В Україні проект дещо адаптований до реалій нашого сьогодення, адже тисячі наших героїв, віддавши здоров’я заради Батьківщини і спокою свого народу, наразі потребують сучасного, якісного та індивідуального протезування.

Пункти прийому пластикових кришечок у Тернополі: 
Вул. Збаразька, 16 - логістичний центр допомоги бійцям АТО
Майдан Перемоги, 3 - 3 корпус ТНЕУ
Вул. Львівська, 4 - 4 гуртожиток ТНЕУ
Морфологічний корпус медуніверситету  - вул. Руська, 12
Біологічний корпус - Адреса: вул. Словацького, 2
Адмінкорпус - Майдан волі, 1
Корпус  на Чехова, 3 і Чехова, 7
1 гуртожиток  - вул. Живова, 3
2 гуртожиток - вулиця Живова, 5
3 гуртожиток - вулиця Коцюбинського, 18а
4 гуртожиток - вулиця Клінічна, 2

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео