Владика Нестор нагородив медаллю командира тернопільських артилеристів

Архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор в управлінні Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату нагородив небайдужих, сміливих та відданих людей, які усіма своїми зусиллями дбають про безпеку, добробут та цілісність своєї держави. 

Владика Нестор нагородив медаллю "За вірність традиціям" І ступеня командира 44-ої артилерійської бригади, полковника Баранова Сергія Миколайовича. 

Також з рук владики медалі "За жертовність і любов до України" отримали волонтери, які безпосередньо допомагають капеланам і бійцям: Серетний Ігор Степанович та Мельник Ігор Миколайович. 

Опісля владика Нестор звернувся до присутніх зі словами: "Друзі, сьогодні ми тут зібралися у вихідний день, але коли йде мова про захист Вітчизни, то вихідних днів не має. Українська армія - це не просто зібрання не підготовлених людей, як на це мала надію ворожа сторона, наші воїни фізично і духовно є стійкі,  і я вірю, що багато в чому їм допомагає і праця наших капеланів, які їм допомагають, настановляють. 

Велике значення і волонтерів в цій війні. Спільними зусиллями ми уже йдемо до перемоги.
На сьогоднішній день немає людей, які б сказали, що військовий священик непотрібний, співпраця є необхідна для всіх: народу, військових, бо воїнам потрібно буде повернутися до мирного життя, і тут і там вони повинні бути добрими християнами. Нехай Господь благословляє вас усіх та береже від усякого зла". 

До присутніх звернувся і благочинний Теребовлянського району прот. Михаїл Кокора, завдяки співпраці якого з українцями в Іспанії, Італії є можлива уже неодноразова передача допомоги в Україну:  "Дякую всім присутнім, бо байдужих тут не має. Кожен, в міру своїх сил, намагається прискорити мирний для нас час.

Дякую українцям із-за кордону. Особливо, настоятелю Православної церкви м.Мадрид прот.Івану Палію, прот. Богдану Матвієву, протодиякону Ігорю Кметику, підприємцям Шимків Сергію та Наталії. Також дякуємо перевізникам, які доставляють допомогу: Андрію Богіву, Олегу Садівнику.

Їм усім також не легко витрачати зароблені гроші,  бо встаючи в 5 ранку, повертаються вночі з роботи. Наші люди не сплять і в Європі, дякуємо їм всім", - підсумував прот. Михаїл.

Прес-служба Тернопільської єпархії

 

Вибір читачів за тиждень

Відео