Тернопільські рятувальники дають батькам тямущі поради

Не залишайте дітей без нагляду, - просять працівники обласної ДСНС у зв’язку з настанням осінніх канікул. Йдеться насамперед про дітей молодшого шкільного віку, які без нагляду здатні «вчудити».

Починаючи із 26 жовтня і протягом цілого тижня школярі відпочиватимуть від уроків. Як вони проводять свій вільний час, на всім батькам відомо.  

Працівники рятувальної служби зазначають, що саме під час канікул діти здатні на «подвиги». Небезпека, наприклад, чатує на них вдома, коли працюють електропобутові прилади, і є вільний доступ до сірників і запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці – під час стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку: у лісі, горах, біля водоймищ.

Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко є першопричинами сумних наслідків.  Тому дуже важливим є навчати неповнолітніх правилам безпеки.

Рятувальники закликають батьків: не залишайте дітей без нагляду! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією і ліками. Навчайте правилам поводження на транспорті, автошляхах і залізниці, обережності у поводженні зі свійськими і дикими тваринами. Звертайте їхню увагу на те, що гриби та деякі рослини можуть бути отруйними, а підозрілі предмети можуть становити небезпеку. Наголошуйте їм, що ігри з вогнем стають причиною виникнення пожеж, предмети в аерозольній упаковці і  піротехнічні засоби мають властивість вибухати, а розлита ртуть викликає сильне отруєння. Неодмінно нагадуйте дітям ці та інші правила поведінки.

Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову про безпеку життєдіяльності і пам'ятайте, що такі хвилини інколи вартують життя, інформує ternopil.mns.gov.ua.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео