Великі Бірки продовжують розміновувати

Фахівці групи піротехнічних робіт Тернопільського управління ДСНС продовжують обстежувати територію біля села Великі Бірки, на якій 20 квітня 2015 року місцеві жителі, шукаючи кольорові метали, натрапили на фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни.

27 жовтня на місці виникнення надзвичайної ситуації працівники ДСНС вилучили з землі і зосередили у безпечному місці для подальшого знищення 5 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: 4 фугасні авіабомби калібром 100 мм та 1 запалювальну авіабомбу калібром 100 мм.

Рятувальники нагадують: Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео