«Правий сектор» потренує тернопільських тінейджерів

У Тернополі «Правий сектор» працюватиме зі школярами у рамках проекту «Дух нашої давнини». Планують охопити 29 шкіл і 21 навчальний заклад міста. Займатимуться групами з 25 осіб. Дітям читатимуть спеціальні лекції. Усього планують близько 5, кожна триватиме 45 хвилин.

Проект, який патріотично виховуватиме дітей, започаткували Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери і Тернопільський осередок «Правий сектор». Графіки занять узгоджуватимуть з керівництвом навчальних закладів.

«Виїжджатиме на місце група з 5 чоловік: хтось проводить лекцію зі зброєзнавства, хтось проводить лекцію по тактичній медицині. Є людина, яка проводить лекції з ідеологічної, історичної підготовки, взагалі, просто спілкування з бійцями. Поки що дітям це подобається, якщо їм перестане подобатися, то будемо міняти формат», – пояснив керівник осередку «Правий сектор» у Тернополі Назар Сарабун.

«Цього року ми вирішили зробити проект масштабнішим. Іде мова про школярів старших класів, про навчальні заклади міста Тернополя, бо минулого разу ми більше спрямовували увагу на райони. Ми вирішили розширити і врахувати усі помилки, проводити це вже вдруге, в місті Тернополі, бо воно найбільше в нашій області», – поділився керівник «Правого сектору» у Тернопільській області Василь Лабайчук.

Василь Лабайчук розповідає, що існує проблема з фінансуванням акції. Попереднього разу готували проект з управлінням освіти і науки ТОДА. Тоді обіцяли перекрити усі витрати, які будуть стосуватися пального на виїзди. Після п’ятого виїзду фінансування припинилося.

«Дякувати Богу, ми знайшли вихід, чи випадково чи не випадково, поспілкувалися через Мацикуру, який є другом «Гатила» нашого, і наступні виїзди наші організували з управлінням молоді і спорту, - каже Василь Лабайчук. - Зараз для того, щоб новий етап в області провести, ми звернулися, фактично, до всієї влади, яка є в нашій області, але здебільшого люди або не правильно розуміють, чого ми хочемо, або у військкоматі побачили, що ми займаємо десь їхню нішу, яку вони мають робити, але її просто не роблять. Єдиний, хто цього року відгукнувся по тих листах, зверненнях, які ми писали з детальним аналізом того, що відбулося і того, що ми хочемо, це Тернопільська міська рада. Тобто зараз етап, який буде іти в межах міста Тернополя, усі витрати пов’язані з ним, навіть більше – стоїть питання купівлі речей, якими треба вчити, макетів зброї, міська рада відписала нам. Відповідно, наші хлопці вже ці речі погоджували. Усі кошти, які виділятиме міська рада, будуть іти строго через казначейство. Буде сувора звітність, щоб ні в кого не виникало якихось питань».

До початку весни у «Правому секторі» планують працювати зі школярами Тернополя, вузами та училищами. Після цього займатимуться з дітьми у районах. Наступний етап – табори (під час осінніх і зимових канікул).

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео