Тернопільські роверисти мріють про веломайстерню

Тернопільські велоактивісти кажуть, що ідею встановлення вуличної веломайстерні уже обговорювали. Але, щоб втілити її у життя потрібні кошти.

- Це справді потрібна для велосипедистів штука, - розповідає організатор групи "ВелоТернопіль" Юрій Суходоляк. - Ми уже думали над тим, щоб встановити її у Тернополі. Але усе впирається в кошти. Думаю, якщо б ми підрахували, скільки така конструкція коштує, мали б кошти та придумали, куди її встановити, то у міськраді дозвіл дали б без проблем. 

Вулична веломайстерня має стандартний набір інструментів: дві викрутки, набір шестигранників і два розвідних ключі. Велосипед можна підвісити за сідло. Також є насос з насадками під різні ніпелі і голкою для накачування м'ячів.

Тернопільські велосипедисти тільки "за", щоб у місті були такі майстерні і пропонують встановити їх, наприклад, поблизу центру, парків ім. Шевченка і Топільче. Тобто у тих місцях, де найбільше велосипедистів просто катаються в своє задоволення і не часто задумуються про екіпіровку та ремкомплект.

- Не завжди є можливість носити при собі інструменти, - каже велосипедист Павло Лотоцький. - А неприємності трапляються здебільшого тоді, коли ти інструменти якраз залишив вдома. Тому такі майстерні досить бажані і у Тернополі. Це, до речі, досить хороший спосіб самореклами для підприємців, їм варто задуматись про це.

Єдина вимога до таких штук, каже Павло, - це якість інструменту та вандалостійкість.

- З цим "халявити" не варто, бо якщо шестигранки стешуться за місяць, а за два їх вже хтось вкраде, то "відкриті майстерні" просто перетворяться в смітники з логотипом їх власника, - додає хлопець.

Додамо, що львівські велосипедисти уже мають веломайстерні.

Джерело: 20 хвилин 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео