За одну ніч пограбували п’ятьох тернопільських автовласників

За останню добу до працівників міліції звернулось п’ятеро тернополян із заявами про пограбування автомобілів. Правоохоронці впевнені, що винні самі власники, які легковажно залишають у салонах авто «бонуси» для крадіїв.

Лише за одну нинішню ніч правоохоронці зафіксували крадіжки з 5 автомобілів. Двоє автовласників залишились без відео реєстраторів. Вартість одного - 800 грн, іншого – понад 1000 грн. Ще з двох авто викрали по планшету. А у п’ятого потерпілого тепер тимчасово не буде ноутбука. Пропали також у нього документи і гаманець з грошима, збитків загалом – на понад 6000 грн.

Оскільки злодії псують замки дверей, розбивають скло, то збитки для власників машин є іноді більші, ніж вартість викраденого майна.

Проблема крадіжок з салонів автомобілів не нова. Більшість водіїв користуються сучасними гаджетами, а крадії за допомогою спеціального пристрою сканують і знімають код сигналізації, вибивають вікно і крадуть цінні речі. Чудо-пристрій дорогий навіть на чорному ринку, але вправний злодій може окупити його після кількох вдалих крадіжок.

До речі, на днях працівники міліції затримали одного такого «віртуоза». На сьогоднішній день тернополянин, який вже був раніше судимий за крадіжки, зізнався у трьох  вилазках до чужих авто. Поцуплене він здавав у ломбарди або за півціни перепродував на ринку.

Правоохоронці закликають забирати з салону цінні речі, покидаючи автомобіль, особливо коли паркуєте його на ніч. Краще скористатися послугами автостоянки або хоча б вибрати добре освітлене і людне місце.

Юлія НІКІТІНА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео