У Збаразькій лікарні функціонуватиме оновлена бактеріологічна лабораторія

Відбулося урочисте відкриття баклабораторії, реконструкцію якої проведено за кошти районного бюджету, відбулося за участі голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, директора департаменту охорони здоров’я ТОДА Володимира Богайчука, голови Збаразької райдержадміністрації Анатолія Качки та медичної спільноти району.​

- Бактеріологічна лабораторія функціонує з 2007 року – розпочав в.о.головного лікаря Збаразької ЦРКЛ Валерій Суконнік, - досі вона знаходилась у пристосованому приміщенні на першому поверсі хірургічного корпусу лікарні. З грудня 2012 року у зв’язку з реорганізацією санітарно-епідеміологічної служби району, баклабораторія, крім пацієнтів Збаразької ЦРКЛ, проводить обстеження декретованих контингентів Збаразького району, тобто об’єм роботи значно зріс. Оскільки приміщення лабораторії не відповідали санітарним нормам, у 2013 році було розпочато реконструкцію правого крила інфекційного відділення під баклабораторію. На капітальний ремонт виділено з районного бюджету понад 443 тис.грн.

Зазначено, що лабораторію, реконструкцію якої проведено у відповідності до стандартних вимог, буде акредитовано вже у листопаді.

 “Уже придбано два холодильники, планують також придбати електронну вагу, три термостати, сухожарову шафу центрифугу, аквадистилятор та бінокуляторний мікроскоп на суму майже 97 тисяч гривень”, - повідомляє Валерій Суконнік.

Прес-служба ДОЗ ТОДА, за матеріалами видання “Народне слово” та Збаразької РДА.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео