В Саранчуківській школі встановили новий котел

В Саранчуківській ЗОШ І-ІІІ ст., що на Бережанщині, замінили старий газовий котел на новенький твердопаливний. На встановлення такого котла витратили майже 300 тисяч гривень. Про це повідомляють в Бережанській райдержадміністрації.

Ознайомитися з перебігом реконструкції опалювальної системи сільської школи приїхав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Заодно губернатор взяв участь в урочистому відкритті дитячого садочка «Сонечко» в Саранчуках.

Заміна газового котла та реконструкція опалювальної системи стала можливою завдяки участі в ЄС/ПРООНівському проекті «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». На реалізацію цього проекту виділено 293 646 грн, з них 75% - кошти Євросоюзу, 20% - кошти з районного бюджету та 5% - кошти місцевої громади. Ще 25 тисяч гривень виділили з обласного бюджету.

В Бережанській райадміністрації вже порахували, що новий котел допоможе зекономити близько 70 % коштів, які витрачали на  оплату спожитих енергоносіїв в попередньому опалювальному періоді.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео