Благодійний проект «Такі різні – такі рівні» стартує в Тернополі

Під час його проведення люди з обмеженими можливостями намалюють картини, продаж яких допоможе зібрати кошти на встановлення пандусів у місті.

- Спочатку цей проект стартував у Львові, - розповідає пані Мирослава. - Раніше ми вже залучали наших дівчат із інвалідністю у проекті «Жіночність без границь». Тепер ось хочемо вкотре привернути увагу до проблем пересування людей з особливими потребами нашим містом. Тож результатом акції стануть встановлення декількох пандусів.

Наразі почали запис учасників, а 23 листопада проведуть сеанс арт-терапії - в краєзнавчому музеї усі, хто зголосилися, будуть малювати картини. Боятися, що навчок чи спеціальної освіти немає - не варто, заспокоює пані Денисюк.

 - Допомагати усім учасникам буде художник на візку зі Львова, - пояснює пані Мирослава. - Ця людина зможе підправити малюнок або щось підказати по композиції. У Львові учасники такої акції малювали вулиці свого міста, наші ж малюватимуть тернопільські вулички.

Згодом картини продадуть на аукціоні, який проведуть наприкінці листопада в «Козі». Тоді і вирішать, де саме потрібно встановити пандуси.

Брати участь в проекті можуть не лише дорослі з особливими потребами, а й дітки, запевнила пані Денисюк.

Довідка:

Усім, хто хоче долучитися до акції, потрібно звертатися до організатора в Тернополі Мирослави Денисюк за тел.: 067-739-61-03

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео