В Тернополі вшанували січових стрільців (фоторепортаж)

Сьогодні, 1 листопада, тернополяни урочистою ходою та поминальною службою вшанували пам’ять січових стрільців і відзначили 97 річницю проголошення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). В урочистостях взяли участь представники влади та різних політичних сил, а також чимало тернополян.

Урочисту ходу в супроводі  муніципального духового оркестру «Оркестра волі» та ДАІ розпочали від Архикатедрального собору, пройшовши центром міста, вулицею Князя Острозького, Микулинецькою. На Микулинецькому кладовищі біля меморіального кладовища січових стрільців представники духовенства відслужили панахиду за всіма загиблими бійцями за Україну.

«Сьогоднішній день – особливий, бо саме сьогодні ми згадуємо всіх померлих родичів, відвідуємо їхні могили, аби вшанувати їхню пам’ять, згадати їхні добрі діла. Але не забуваймо про тих, хто жив не лише для себе чи своїх рідних, а жили для своєї країни і віддали для неї все. В цей день кожен з нас має особливий обов’язок – пам’ятати про своїх рідних і своїх героїв, адже вони нам не чужі: не будучи нам ріднею, вони боролися за нас і нашу свободу», –  наголосив священик після панахиди.

Після цього новообраний мер Тернополя Сергій Надал та заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Шумада поклали квіти до пам’ятного хреста.

Серед учасників урочистої ходи було чимало молоді, що дає надію на те, що молоде покоління усвідомлює жертву борців за волю та знаходить час, аби вшанувати їхню пам’ять.

Соломія ШАЛАЙ

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео