Тернополянам радять запастися водою

Напередодні опалювального сезону КП “Тернопільводоканал” планує провести цілий комплекс заходів, зокрема промивання водопровідних мереж. Для цього 9 та 10 листопада по всьому місту відключать воду. У водоканалі застерігають, не  використовувати воду одразу після промивання, бо в ній буде багато хлорки.

- Щоб забезпечити належну якість води, ми маємо зробити все в дуже стислий період, - зазначив директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма. - Тернопіль - одне з тих міст, мешканцям якого пощастило споживати підземну воду. Проте, вона має особливий склад, зокрема високий вміст природного заліза. Впродовж певного періоду експлуатації, осад назбирується у резервуарах очистки води і в самих водопровідних трубах. За півроку цей осад досягає критичної межі. Щоб не допустити погіршення води, ми мусимо робити промив.

Як кажуть працівники водоканалу, об’єми роботи досить великі. Підприємство обслуговує понад 340 км водопровідних мереж. Паралельно період відключення води використають для проведення інших робіт: заміна арматури, пожежних гідрантів та ряд ремонтних робіт, які не можна зробити в інший час.

Тернополян просять зробити необхідні запаси води.

Як тільки відновиться водопостачання, не поспішати використовувати воду в питних цілях, адже окислене залізо з труб змиватимуть не лише напором води, а й спеціальною хлорованою водою.

Нагадаємо, промивання водопровідних мереж КП “Тернопільводоканал” здійснює двічі на рік: навесні та восени. Його мета – покращення якості питної води.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео