У Тернополі завершилась Міжнародна виставка котів (фото)

Тернополяни мали змогу не лише помилуватись сотнею пухнастиків, а й погладити їх, сфотографувати та придбати. 

На запрошення тернопільського клубу любителів котів «Адель» відгукнулись котоводи з Харкова, Одеси, Вінниці, Чернівців, Москви, Санкт-Петербурга та інших міст. Улюбленці були представлені найрізноманітніших порід: найбільші у світі коти мейн-куни, бенгали, сфінкси, шотландські капловухі тощо.

Чистокровних кошенят можна придбати за різними цінами: шотландські висловухі - 1000-4000 гривень, мейн-куни - 400 доларів, абіссини - 500-1000 доларів.

Проте, у виставці могли взяти участь не лише чистокровні коти, а й домашні улюбленці. Так, рудий велетень Рижик, який може позмагатися вагою з деякими собаками, кілька років поспіль отримує по декілька нагород.

Тернополянка Маргарита Більчук вже третій рік розводить елітних котів-абіссинів, і на виставку принесла сім своїх вихованців. 

- Це друга виставка, в якій беремо участь, - каже Маргарита Більчук. -Двоє моїх котів після цієї виставки мають отримати титул чемпіонів. Ось кошеня окрасу Фавн, він доволі рідкісний. Їм характерне мерехтіння хутра - якщо роздивитись по вертикалі волосинку, вона поділена на кілька смуг різного кольору. Ще є кіт Цезар, якого ми привезли з славнозвісного міста Щастя. Цього переселенця взяли ще до подій на сході, тому йому пощастило.

Жінка каже, що для любителів котів нема кордонів. Один її вихованець в Сирії, ще два в Кувейті, решта по всій Україні: Житомир, Київ, Біла Церква, Севастополь… Та і своїх котів привезли з різних міст - це своєрідний обмін.

- Деякі кошенята вже мають своїх діток, тому мене, в якійсь мірі, можна назвати бабусею, - жартує Маргарита. - Це щось більше, ніж просто хобі. В мене ще й собака є, але навіть вона любить котів - допомагає їх няньчити. Як заведеш одного пухнастика, потім важко втриматись. 

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео