У Збаражі в лікарні з’явився дорогий кардіомонітор

В рамках робочого візиту у Збаразьку комунальну центральну районну лікарню днями директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук передав кардіомонітор, який буде використовуватись у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії у даному медзакладі.

Досі такого сучасного якісного обладнання у мед закладі через високовартісність встановлено не було. Відтак, за словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Збаразької комунальної центральної районної лікарні Ігоря Пелешка відтепер за допомогою отриманого кардіомонітора медики матимуть можливість відстежувати основні параметри серцевої діяльності пацієнтів.

Поспілкувавшись з колективом медпрацівників, Володимир Богайчук окреслив основні пріоритетні напрямки галузі, серед яких розвиток сімейної медицини та створення центрів первинної медико-санітарної допомоги.

- Найболючіше питання у роботі галузі – це фінансування - продовжив Володимир Григорович - Маючи потужний медуніверситет, перспективних науковців та лікарів, Тернопільщина не має новітнього медичного обладнання, завдяки якому можна було б підвищувати рівень надання допомоги пацієнтам. Проте область має можливість отримати фінансування від міжнародних організацій та благодійних фондів, зокрема від Світового банку реконструкції та розвитку і роботу у цьому напрямку буде активізовано.

 “Готовий підтримувати і допомагати медикам Збаражчини в усіх напрацюваннях, спрямованих на покращення медичного обслуговування населення”, - повідомив директор департаменту охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

Прес-служба ДОЗ ТОДА,  за інформацією видання “Народне слово”

Вибір читачів за тиждень

Відео