Журналісти з’ясовували, чому тернополяни їм не довіряють

Про причини недовіри до місцевих інтернет-видань сьогодні говорили у ТНПУ ім. В. Гнатюка журналісти, викладачі та студенти. Багато замовних матеріалів, анонімні сайти без контактів, порушення стандартів – через ці речі люди не вірять журналістам. Разом учасники круглого столу «створили» ідеальне інтернет-ЗМІ.

Студенти зробили опитування в соціальних мережах та опитали людей на вулиці. За результатами найбільше тернополяни беруть інформацію саме з інтернет-видань, адже це – найшвидший та найзручніший спосіб.

Щодо недовіри до видань, звучали різні думки. «Дуже багато сайтів в Тернополі є анонімними ресурсами. Там немає інформації про засновників, колектив, немає номеру телефону. Такому сайту важко довіряти, бо ти не знаєш хто його робить», – каже редактор інтернет-газети «Доба» Зоряна Биндас.

Викладач Наталія Дащенко додає, що журналісти часто упереджено подають новини: «Порушується мова не ворожості, стандарти не навішування ярликів. Я думаю, що місцеві ЗМІ надто експресивно подають інколи інформацію».

Також журналісти звернули увагу на заголовки матеріалів. На думку журналіста ТВ-4 Мар’яни Судової, багато з них не відповідають змісту повідомлення та пишуться, щоб просто привернути увагу читача.

Тернопільські журналісти разом із студентами дійшли висновку, що інтернет-видання має бути зареєстрованим, відкритим до читачів, об’єктивним, подавати достовірну інформацію, дотримуватися етики посилань на матеріали з інших сайтів.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео