6 листопада - останній день існування міліції в Україні

Нова поліція ще не сформована, а стару сьогодні ліквідовують. До кінця року працюватимуть тимчасові штати з числа «старих» кадрів.  

Хоча у Тернополі поліцейські зможуть взятися до виконання обов’язків лише з нового, 2016, року, правоохоронці запевняють, що на безпеці громадян це не позначиться. Чинні міліціонери переходять у тимчасові штати, в тому числі й патрулі. За рахунок теперішнього особового складу спокій у місті оберігатиметься, доки не завершиться навчання нових поліцейських.  

-  Підхід до охорони громадського порядку зміниться кардинально, - запевнив заступник начальника Тернопільського обласного управління міліції Олег Ляхович. - Поліція повинна стати сервісною службою, не такою, як за Союзу. Патрулів буде більше, час реагування менший: полісмени повинні будуть впродовж 3-4 хвилин прибути на місце події.

Нагадаємо, у Тернополі завершився прийом анкет на службу в патрульну поліцію. Із понад 4,5 тисячі кандидатів оберуть 200, які впродовж двох місяців проходитимуть навчання у Львові.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео