Тернопільські волонтери збирають арматуру

Теплі речі, взуття, бензопили, цвяхи, генератори – ось чого зараз найбільше потребують захисники на Сході. Бійці у зоні АТО готуються до зими: утеплюють та укріплюють бліндажі. Тернопільські волонтери допомагають хлопцям – збирають будматеріали. Зараз дуже потрібна арматура, щоб виготовити скоби для спорудження укріплень.

«У нас є людина, яка буде робити скоби для бліндажів, але для цього потрібен матеріал – арматура. Якщо хтось має можливість, може принести нам. Останньої поїздки ми багато такого закупили, але воно швидко розходилося, до половини поїздки уже все видали», – каже волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Христина Феціца.

Зараз найбільше потрібний теплий одяг та бізизна, форма, флісові кофти, утеплювачі, плівки, цвяхи, молотки, сокири, будівельні матеріали, генератори, бензопили, зарядні пристрої для автомобілів, оптика.

Волонтери кажуть, що одяг, який видала армія – не якісний.

«Держава наша якби і виконала завдання, візуально. Вони дали форму і теплі кофти, але коли дивишся на їхній складник, розумієш, що вони пластмасові, в них довго не простоїш на морозі. Хлопці дуже просять, якщо є теплі флісові кофти, щоб приносили», – додає волонтер Богдан Кіндзій.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео