В гостях у міліціонерів побували студенти

До обласного управління міліції завітали першокурсники Тернопільського національного економічного університету. Гості відвідали музей, а ще побували у тирі та спортивному залі, в яких щоденно тренуються правоохоронці.

Про становлення і розвиток міліції краю, культуру, спортивні здобутки правоохоронців студентам розповіла науковий співробітник музею Наталя Голик.

- Сто двадцять квадратних метрів музейної кімнати поєднали минуле й сьогодення тернопільської міліції, – розповіла Наталія Голик. – Експозиція охоплює період з 1944 року (визволення Тернопільщини від фашистських загарбників) і до наших днів. Історія цікавих особистостей теж знайшла втілення в експонатах. Не без допомоги рідних вдалося розшукати особисті речі та формений одяг першого генерала тернопільської міліції Василя Мальованого та першого «народного» генерала міліції часів Незалежної України Романа Подсаднюка.

Екскурсія продовжилася в міліцейському тирі, а далі студентів запросили до спортивного залу, де тренуються тернопільські правоохоронці.

Поспілкувався зі студентами також старший інспектор управління кадрового забезпечення обласної міліції Олександр Тріль. Правоохоронець побував у службовому відрядженні в зоні проведення АТО, а відтак молодь з перших вуст змогла дізнатися про те, як там служиться тернопільським міліціонерам.

Гостям також показали зброю і спецзасоби, які використовують у своїй роботі працівники міліції.

Музей тернопільської міліції ніколи не зачиняє дверей. Тож тернопільські правоохоронці запрошують у гості усіх школярів, студентів, які цікавляться історією правоохоронного відомства краю.

Джерело: dosie102.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео