На ярмарку торгували за цінами супермаркетів

Товари сільгоспвиробників області представили у Тернополі 7 листопада. Ярмарки відбувались на території трьох масивів – Центр, Сонячний та Східний.

Найбільші черги о 10:00 на Східному, перед місцевим стадіоном, були за овочами, крупами, молочною та м’ясною продукцією, а також олією, цукром та борошном.

«Сьогодні не знайшла на ярмарку товарів за нижчими цінами, ніж ринкові, - розповідає тернополянка Світлана Фармазюк. – Звичайно, придбала деякі овочі, а ще олію та гірчицю. Дивує, що цибуля на ярмарку коштує 11 гривень за кілограм, в той час, як на ринку можна знайти по 10 гривень. Раніше такий ярмарок дійсно був місцем, де можна зекономити гроші».

На ярмарку пропагують товари місцевого виробника за доступними цінами. Проте, як зізнаються самі продавці, цін вони суттєво не знижують.

«Ми не платимо тут за оренду, але затрачаємося на логістику, - розповідає продавець м’ясних виробів. – Для нас тернопільський ярмарок – це такий ринок, як вдома. Продукцію свою  привезли з Гусятинського району, з місцевої ферми».

Продавці також зазначають, що попит на товар цього разу – невеликий.

Ми порівняли ціни на ярмаркові продукти із цінами, за якими 7 листопада торгували супермаркети «Сільпо», «Новус», «Рукавичка» та продавці центрального ринку. У результаті, ціна на цукор на ярмарку не відрізнялася від ціни у «Сільпо» (14 грн. за кг.), теж саме можна сказати і про ціну на борошно (5 грн. за кг.), цибуля на ринку та у «Рукавичці» була на гривню дешевша (10 грн. за кг.), також за нижчими цінами на 3-5 гривень можна було знайти яблука, як на ринку, так і в «Сільпо» (8-10 грн. за кг.),  а на ярмарку найдешевше яблука продавали по 13 грн.

Значно дешевше на ярмарку можна було придбати капусту (7 грн. за кг.), моркву (6-10 грн.), олію (45 грн. за 2 л.), гречку (22 грн.), шинку – (63 грн. за кг.).

Катерина БОЙКО

 

Вибір читачів за тиждень

Відео