У Тернополі живе поет, який пише... сонячні книжки

У творчому доробку тернопільського поета Володимира Демчишина - нова сонячна книжка для дошкільнят і молодших школярів. Називається  - "Хочу  з сонечком дружити".

Перша мала назву "Сонячне намисто". А почалася дружба із "небесним світилом" після народження донечки Ангеліни. Чоловіка переповнювали емоції, довколишній світ набув інших колоритніших барв. Позитивні емоції виливалися в поетичні рядки. Як і більша частина підлітків, Володя також у дитинстві "мережив" папір строфами, але нікому того не показував. Як не як, мав батька відомого письменника - Івана Демчишина. Але часи змінилися... Згодом зрозумів, що не писати - не може. Інша справа - не завжди є можливість робити це тоді, коли заманеться, адже за фахом він економіст, а у повсякденному житті - директор КУ «Тернопільський обласний молодіжний методичний центр». "Друга книга - це продовження першої, - каже Володимир. - Донечка Ангелінка надихає на творчість". 

Обидві книги об'єднує сонце, світло, людяність, добро, любов, якими аж промениться поезія Демчишина.  У новій збірці автор вперше пробує себе у прозовому жанрі. Три нові казки надзвичайно актуальні і повчальні, легкі для сприйняття. Текст автора та ілюстрації художниці В. Гановської дуже добре доповнюють одне одного. Епіграфом до нового видання Володимир Демчишин написав ось ці слова: "Якщо хочеш поговорити з кимось - почитай книжку".

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео