Відомі бережанські філателісти відзначені високими нагородами

Відомі бережанські філателісти Олександр Караневич та Олег Поливко відзначені високими нагородами на ХІV-й Національній філателістичній виставці «Укрфілексп-2015», присвяченій 300-річчю Львівської пивоварні, яка проходила нещодавно у Львові.

Гасло виставки – «Мир через культуру».

– Захід покликаний, завдяки поштовим маркам та іншій філателістичній продукції, що є чудовими витворами мистецтва, об’єднувати різні спільноти людей навколо прекрасного та сприяти усвідомленню ідеї встановлення миру на землі як ключової в розвитку людства, в його прагненні до демократичних цінностей та цивілізованого співіснування різних народів», – зазначив у привітанні до учасників в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук.

Бережанські філателісти  брали участь у конкурсі «Літературний клас».  Олександр Караневич за каталог «Тарас Шевченко у філателії» отримав медаль у ранзі «Позолочена» та приз глядацьких симпатій від Закарпатської обласної організації спілки філателістів України. Олег Поливко за «Ілюстрований каталог конвертів та карток України 1991-2013 рр.» нагороджений медаллю в ранзі «Велика срібна». Каталоги бережанських філателістів видані за сприяння голови Бережанського дитячого екологічного клубу «Край» Галини Проців. Друк виконав Андрій Якимів (БМГО «Рідне місто»).

 До каталогу-довідника «Тарас Шевченко у філателії» ввійшли всі поштові марки світу та марки недержавних випусків, художні марковані та немарковані конверти, художні однобічні та двобічні марковані поштові листівки, картмаксимуми, спеціальні поштові штемпелі, штемпелі першого дня, а також супроводжувальні та клубні штемпелі, художні немарковані конверти недержавного походження (самвидави, на замовлення різних організацій, української  діаспори) та багато іншого, що можна віднести до неофіційної філателії, присвяченої Т.Г. Шевченку чи пов'язаної з його іменем, що мали своє життя в період 1904-2014 років. Це видання буде цікавим для усіх поціновувачів творчості Великого Кобзаря, історикам, краєзнавцям, дослідникам творчості Т. Шевченка, філателістам, філокартистам, студентам та усім, кому небайдужа історія України, – зазначив номінант виставки Олександр Караневич.

Олег Поливко – учасник бойових дій, понад рік провів у зоні АТО. Повернувся в рідне місто і продовжує популяризувати філателію на зустрічах з учнями шкіл.

Олег Поливко та Олександр Караневич у черговий раз підтвердили статус Бережан як філателістичної столиці Тернопільської області.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео