Частина міжміських поїздів змінили графік руху

Частина поїздів дальнього сполучення почали рухатися за новим графіком. Пов’язано це з переходом Львівської залізниці на зимовий графік. Крім того, частина потягів через станцію «Тернопіль» їздитиме не щоденно, як було раніше, а у встановлені дати.

Загалом суттєвих змін у розкладі руху потягів міжміського сполучення  немає, наголошують на залізничному вокзалі станції «Тернопіль».  Єдине – частина поїздів тепер відправлятиметься трохи пізніше. Одні на кілька хвилин, інші –  більш ніж на годину.

– Наприклад, потяг 136-й «Одеса - Чернівці» тепер зі станції «Тернопіль» відправлятиметься на годину пізніше і не щодня. Раніше він відправлявся о 1:30, а тепер – о 2:30. Раніше цей потяг ходив щоденно, а з 1-го листопада – лише по непарних числах. Такі ж зміни відбулися у розкладі руху потяга №136 «Чернівці -Одеса», який їде у зворотному напрямку. З 2 листопада він  їздить лише по парних числах, –  розповідає завідувач квиткових кас залізничного вокзалу станції «Тернопіль» Ольга Бакай.

Також є незначні зміни в розкладі поїзда №74 «Львів - Москва». Якщо раніше час його відправлення був об 11:52, то зараз із Тернополя він вирушатиме на шість хвилин пізніше – об 11:58. А №73 «Москва - Львів» відправлявся о 12:03, а тепер – о 13:13. Потяг №42 «Трускавець - Дніпроgетровськ» відправлятиметься як і раніше, але приїжджатиме на кінцеву станцію на п’ять хвилин швидше. Відмінено щоденні рейси потяга №86 «Львів - Новоолексіївка».

- З 1-го листопада цей потяг ходить лише по непарних числах. А у зворотному напрямку «Новоолексіївка - Львів» поїзд №86 - по парних. Поїзд №110 «Львів -Херсон» відправлявся зі станції Тернопіль о 17:06, а тепер буде відправлятися о 17:40, - зазначає Ольга Бакай.

Скасування щоденних рейсів стосується, як правило, потягів, які рухаються на південь. Влітку цей напрямок користується попитом, тому що чимало людей їдуть до моря на відпочинок. Зараз пасажиропотік на ці рейси зменшився, тому необхідності у щоденних рейсах немає.

За словами Ольги Бакай, традиційно найбільше пасажирів на потяги, які курсують у столицю. Попит на квитки у цьому напрямку є як у будні, так і на свята.

- Студенти їдуть на навчання, дорослі – на роботу. У столицю люди їдуть у посольства, міністерства, на наради, засідання, тому цей напрямок завжди актуальний, - каже Ольга Бакай.

Чергові зміни у розкладі руху на залізниці планують уже через місяць, а саме – на зимові свята. Тоді традиційно через станцію «Тернопіль» курсуватимуть додаткові потяги.

- На Новий рік та Різдво завжди дають додаткові поїзди, тому що люди їдуть додому, в гості. Студенти приїжджають на канікули. Та наразі жодної офіційної інформації щодо кількості додаткових поїздів та графіка їхнього руху немає, - каже Ольга Бакай.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео