Вода чиста, а труби прогнили

Як повідомляв «Терен», напередодні опалювального сезону КП “Тернопільводоканал” відключить воду 9 та 10 листопада по всьому Тернополю, щоб промити водопровідні мережі. Проте гарантувати усім мешканцям чисту воду у водоканалі не можуть, адже вони промивають лише зовнішні мережі.

Для покращення якості питної води КП “Тернопільводоканал” здійснює промивання водопровідних мереж двічі на рік: навесні та восени. Однак часто навіть після промивки вода з кранів буває брудною. 

Як говорить директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма, тернополяни звикли, що за зовнішні мережі відповідає водоканал, а за внутрішні - ЖЕК.

- З якістю води все може бути добре до подачі до будинку, - зазначив Володимир Кузьма. - Ми миємо лише зовнішні мережі, які в нас стоять на балансі. Для заміни внутрішніх труб місто виділяє певні кошти, проте проблема в тому, що більшість житлового фонду є приватизованою. Будинок входить до спільної власності, тому люди повинні відповідально ставитись не лише до своєї квартири, а й до усього будинку. Потрібно планувати капітальну заміну мережі, і робити це поступово. Люди повинні розуміти, що якщо будинку 50-60 років, і комунікаціям стільки ж, то жодна промивка їм не допоможе.

Також на погіршення якості води можуть вплинути фільтри, які, як не дивно, мали б допомогти її очистити.

- Вода в трубах з’явиться значно раніше, проте вона буде неналежної якості, - продовжує пан Володимир. - Часто люди з фільтрами поспішають відкрутити крани. Проте, якщо фільтр забруднився, то, відповідно, й воду він не очистить.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео