Казковий дитмайданчик тернополяни зробили власноруч (фото)

Тернополяни постійно скаржаться на відсутність дитячих майданчиків у дворах. Більш настирливі пишуть петиції до влади, ще хтось нарікає на нездатність місцевих начальників влаштувати повсюди рай для малечі.

Але, на щастя, є й такі, хто не шукає крайніх, а діє. Ці молоді люди збираються разом у якісь вихідні, діляться ідеями та побажаннями і створюють диво своїми руками. Як ось у звичайному дворі мікрорайону «Канада».

Рядова прибудникова територія пересічної тернопільської багатоповерхівки на вулиці Євгена Коновальця, 18 тішить око не лише малечі. Без сумніву, ніхто не залишиться байдужим, глянувши на таку красу. 

А для її створення знадобилось небагато: кольорові фарби, непотрібні автомобільні запчастини, трішки вільного часу, яскраві ідеї, кілька пар працьовитих рук і, головне, - бажання подарувати своїм і чужим дітям свято.

Зусібіч малюків оточують герої відомих народних казок,  сучасні мультяшні персонажі. Мешканцям будинку вдалось зробити автомобіль і корабель. Пісочниця і гойдалки яскраво пофарбовані, навіть смітник тут стилізували, аби не вибивався з загальної картини.

Для діток є кілька різних ігрових зон, кожен малюк знайде заняття собі до вподоби. До речі, малечу з інших будинків тут приймають з радістю і не намагаються витурити, що, на жаль, останнім часом, - велика рідкість.

Не чутно на майданчику і сварок щодо сміття чи нахабних підлітків – мешканці постійно прибирають і ремонтують те, що зламалось.

Чомусь більшості тернополян набагато простіше лише скаржитися на лиху долю і чекати з моря погоди. А замість цього треба наслідувати подібні приклади. І тоді нам не буде соромно за брудний дворик чи відсутність гойдалок для наших дітей.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео