На Тернопільщині змагалися гирьовики

У Тернополі відбулися ХХV сільські спортивні ігри та Чемпіонат Тернопільської області з гирьового спорту. Участь у ньому взяли 50 спортсменів різних вагових категорій.

Змагання проходили у тернопільському палаці спорту «Текстильник». Вага гир становила 24 кілограми.

В основу гирьового спорту входять дві фізичні якості: сила і витривалість. Також спортсмени мають володіти хорошою гнучкістю, координацією і швидкістю.

Гирьовий спорт не потребує складного матеріального забезпечення, якщо порівнювати його з іншими видами спорту. Крім одягу для тренувань спортсменам потрібні гирі, ручка яких повинна бути гладкою і ретельно відполірованою, не мати іржі, щоб не спричинити травми.

Кращими атлетами стали у ваговій категорії 60 кг: Руслан Бойко (204 підйоми), Богдан Тольпа (112 підйомів), Євген Білоус (49 підйомів).

Вагова категорія 65 кг: Вадим Полупанов (196 підйомів), Сергій Вознюк (166 підйомів), Володимир Дриганець (114підйомів).

Вагова категорія 70 кг: Роман Порохняк (252 підйоми), Назар Климчук (156 підйомів), Віталій Сапіга (ТНТУ, 148 підйомів).

Вагова категорія 75 кг: Володимир Ризак (298підйомів), Ігор Сірий (240 підйомів) Денис Семенюк (181підйом).

Вагова категорія 80 кг: Василь Свідрук (323 підйоми), Сергій Сусь (277 підйомів), Василь Радзібаба (188 підйомів).

Вагова категорія 90 кг: Тарас Мельничук (356 підйомів), Володимир Боровський (303 підйоми), Володимир Дишкант (280 підйомів).

Вагова категорія +95 кг: Петро Багрій (333 підйоми) Роман Сіправський (303 підйоми), Володимир Медвецький (302 підйоми).

Гирьовий спорт виключає високий рівень травматизму, адже вивчення вправ гирьового триборства й участь у змаганнях не вимагають сторонньої страховки спортсмена. Досвідчені гирьовики розповідають, що травми можуть з’являтися на долонях у вигляді незначних пошкоджень шкіри через незадовільну підготовку снаряду для виконання вправ. Тому, гирі повинні бути якісними. Також існує ризик, коли у процесі тренування були значні перерви. Але, ці причини й побічні фактори можна подолати.

«Цей вид спорту корисний для здоров’я, підвищується рівень загальної фізичної підготовки, сприяє хорошому розвитку серця! Особисто для мене, гирьовий спорт має ще один «плюс», коли після робочого дня, я у спортзалі можу відпочити, «перемкнути» себе на щось інше!», – поділився чемпіон світу з довгого циклу в естафетній вправі 2014 року Роман Сіправський.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео