Тернопільщина долучається до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху

За статистикою, кожен третій загиблий внаслідок ДТП – молода людина до 29 років.

Нашу державу називають однією з найбільш небезпечних для учасників дорожнього руху. Страшна статистика вражає – за роки незалежності сталося більше 1 мільйона дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких було травмовано 1 мільйон 200 тисяч осіб, загинуло більше 166 тисяч чоловік.

І що лякає ще більше: кожен третій загиблий – дитина або молода особа віком до 29 років. Щороку Україна зазнає величезних економічних збитків та втрачає здоровий працездатний потенціал.

Оскільки проблема зростає, виникає потреба в правильній координації та об’єднанні зусиль державних органів, громадських організацій, наукової спільноти і ЗМІ для виконання державних та міжнародних програм з безпеки дорожнього руху. Адже краще попередити лихо, ніж потім розбирати його причини та наслідки.

- Тернопільщина серйозно долучається до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проходитиме з 9 по 15 листопада. – каже Інна Баб’як, директор Тернопільського медичного центру безпеки дорожнього руху. – Заплановано низку заходів, що мають на меті провести профілактичні та навчальні бесіди з різними верствами населення задля ознайомлення їх з основами Правил дорожнього руху. Будуть проведені круглі столи, інструктажі та тренінги серед працівників автотранспортних підприємств міста.

В дошкільних та шкільних закладах проведуть роз’яснювальні роботи з використанням демонстраційних матеріалів (плакати, відеофільми). Діток навчать основам безпеки на дорозі – розкажуть про важливість світловідбивачів, що особливо актуально в зимовий період, коли швидко темніє ( цільовий профілактичний захід «Захистись – засвітись!»).

Для тернополян старшого віку будуть проводитись навчання з надання першої долікарської допомоги.

Усі заходи максимально охоплюють основну проблематику безпеки дорожнього руху та правил поведінки на дорозі серед усіх вікових категорій, але максимальна увага приділятиметься безпеці дітей.

Та все ж дорослим тернополянам варто завжди пам’ятати, що найкраще малеча засвоює не навчальні матеріали та яскраво подану інформацію, а ваш власний приклад. Станьте для своїх діток учителем – це безсумнівно врятує не одне людське життя.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео