У Тернополі відсвяткували День Незалежності Республіки Польща

Напередодні 97-ї річниці відновлення Незалежності Республіки Польща у Тернопільській обласній філармонії відбулися урочистості. Участь у них взяли міський голова Тернополя Сергій Надал, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, представники обласної влади, учасники польського культурно-освітнього товариства Тернопільщини.

Беата Бживчи подякувала місцевій владі за співпрацю. «День Незалежності Польщі – це свято, яке об’єднує поляків у різних куточках світу, - сказала вона. - У цей день ми відчуваємо єдність між собою, незалежно від політичних переконань та віросповідання. Між Польщею та Україною тісні зв’язки, і ми дуже раді, що у цей день радість святкування українці розділяють разом з нами".

Від імені громади Тернополя Сергій Надал подякував дипломатам, польському народові за послідовну підтримку України на шляху європейської інтеграції.

"Я прийшов сюди, бо народився на території сучасної Польщі ще у 1933 році, був депортований, - сказав тернополянин Дмитро Мазуркевич. - Не важливо, де ми живемо зараз, я не є поляком, але з впевненістю кажу, що то моя маленька Батьківщина, я пам'ятаю усі події того проклятого 1945 року, а сьогодні з радістю святкую День Незалежності сусіднього краю. Ми повинні любити і поважати наших сусідів, це ознака людяності".

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео