Європа та Арабські Емірати – лідери замовлень серед тернополян для святкування Нового 2016 року

Аби зустріти Новий 2016 рік в Європі – документи найпізніше треба подати наприкінці листопада. Тим, хто хоче святкувати у ресторані, доведеться додатково платити від 100 євро за людину. Якщо вирішили посмакувати шампанським на вулиці – обов’язково це зробіть на терасі якогось кафе. В іншому разі вам загрожує штраф. Тим, хто прагне новорічної екзотики в жарких країнах, доведеться викласти до 1850 доларів за одного.

Європа та Арабські Емірати – лідери замовлень серед тернополян для святкування Нового 2016 року за кордоном.

Ті, хто хочуть екзотики, вже замовили тури на Мальдіви та Шрі-Ланку. І таке святкування – без традиційних олів’є, мандарин та шампанського – обійдеться від 1850 доларів за одну людину. Як правило, «плюс» - ще за святкову вечерю.

Завжди вигідніше подібні тури замовляти за два-три місяці, - каже турагент EDEM TOUR Аліна Назарик. – Тоді і суттєво зекономити можна, вибрати собі гарні готелі, місця в автобусі та зручний час вильоту авіакомпаній.

Зекономити декому вдається і на коливанні курсу валют, кажуть туроператори. Однак, застерігають майбутніх мандрівників особливо не тягнути з часом, адже чим ближче до туру, тим меншим стає вибір.

·Новорічна подорож до Європи обійдеться приблизно у 100-150 євро за людину, - каже пані Аліна. – Хто вирішив гучно святкувати Новий рік у ресторані – додавайте до цієї суми ще по 100 євро за людину. Не забудьте про візи. Хто не має відкритої, треба здати документи найпізніше наприкінці листопада.

Хто шукає романтики, вирушає до Парижу. Актуальними є тури до італійських міст, Будапешту, Польщі.

·В Європі не є обов’язковими святкові вечері, - каже менеджер VIP-travel Юлія Мовчанюк. - Там можна шампанського випити і на вулиці, просто насолоджуючись новорічною атмосферою та місцевим святковим колоритом. Однак, будьте обережні. Пам’ятайте, що виписати спиртне там можна лише, скажімо, на терасі якогось кафе. В іншому разі загрожує чималий штраф.

Єгиптом, тури до якого донедавна були лідером продажів, майже не цікавляться, кажуть у тернопільських турагенціях. Все – через нещодавну авіакатастрофу. Натомість популярності набувають тури до Арабських еміратів, Шрі-Ланки та Мальдів. Хоча особливих новорічних страв, аксесуарів та настрою вам там навряд чи подарують.

- Популярності набуває і Танзанія, де донедавна українського туриста не було, - каже Юлія Мовчанюк. – Обійдеться подорож туди в межах тисячі доларів. Як і на Шрі-Ланці та в Еміратах, святкова вечеря мало чим відрізняється від традиційної. От лишень у більшості готелів доведеться додатково за неї заплатити.

Останнім часом збільшилась кількість туристів, які на Новий рік їдуть до Естонії, Словенії та Швейцарії. У Туреччині це свято хочуть відзначати не в курортних містах, а саме в Стамбулі.

- Щодо горящих путівок на новорічні тури, то на них не варто особливо розраховувати, - каже Маріанна Кошилевська, менеджер Агенції горящих путівок. – Скористатись такою послугою можуть лише ті, хто має відкриті шен ген-візи. Знижки на горящі тури будуть, але в обмежених кількостях. Словом, - гаряча пора і багато вже заброньовано.

Якщо варіанти здешевлених турів і будуть, навряд чи буде змога обирати. Скажімо, можуть бути пропозиції подорожі не в ту країну, про яку мріяли. Та й вибір буде значно меншим, кажуть у терагенціях.

·Позначилась на кількості тернопільських туристів і фінансова криза, - туристів поменшало, - каже Маріанна Кошилевська. – Але, повірте, люди, які люблять подорожувати, все рівно знаходять можливість кудись поїхати. Вони в іншому собі можуть відмовити, на чомусь зекономити. Але в подорож таки вирушать. 

Джерело: te.20minut.ua

·          

 

Вибір читачів за тиждень

Відео