У Тернополі пропонують встановити стенди з безкоштовними парасолями

Ідeю “Вільний парасоль” пропонує для тернопільської міськради, підприємств та громадських організацій тернопільський студент Олександр Біловус. За його задумом стенди з безкоштовними парасольками для вільного користування можна розмістити принаймні в центрі міста, поряд із адмінбудівлями, магазинами, кафе, ресторанами.

Осінь – пора багата на дощі, і звичне явище, коли під час цього неочікуваного явища на вулиці люди, які не прихопили з дому парасольку, змушені скупчуватися на зупинках, ховатися під деревами чи просто намокати, не маючи під чим сховатись. Вихід з такої ситуації — “Вільний парасоль”, вважає Олександр Біловус.

- Така ідея виникла у мене тоді, коли пару раз забув дома парасолю і змок, - каже він. - Було б добре, якби були такі стенди, де люди могли взяти на деякий час парасольку, щоб сховатися від дощу. Потім я почав шукати інформацію про подібне в Інтернеті, виявилося така практика є популярною в Японії. Тож я вирішив пристосувати її для нашого міста.

Олександр додає, що у нього першою виникла думка, що парасольки можуть красти. Тож він придумав вихід з цієї ситуації.

- Ресторани чи магазини можуть не лише встановлювати біля себе стенди з парасольками, а й наносити на них свої логотипи. Це буде хорошою рекламою для закладів, та перешкодою для злодіїв, - каже співрозмовник.

До речі, парасолі для цього проекту можна купувати недорогі, їх буде достатньо, щоб перебігтися під дощем, вважає студент. Тому його ідея не є надто дорогою.

Свою ідею Олександр Білоус виклав на сайті idea.te.ua, де можна за неї проголосувати. Він сподівається, що її втілять у життя.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео