Юні фотоаматори Тернопільщини отримають 65 тисяч гривень

У Тернополі завершився третій етап обласного конкурсу авторських робіт юних фотоаматорів на патріотичну тематику, під назвою «Ми в Україні і Україна у нас». З 66 відібраних робіт відомі фотомитці Тернопільщини обирали переможців.

У Конкурсі взяли участь фотоаматори віком від 15 до 17 років - учні загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів, професійно-технічних училищ та вищих навчальних закладів області. Його організувала корпорація «Агропродсервіс» та Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

- Ми вирішили приурочити конкурс до Дня Гідності, який відзначатимемо 21 листопада, - розповів заступник генерального директора корпорації «Агропродсервіс» Федір Шевчук. - Ми хочемо побачити патріотизм очима дітей, які вже розуміють значення цього слова.

Варто зазначити, що переможці конкурсу  «Ми в Україні і Україна  у нас» отримають чималі грошові винагороди. За перше місце – 25 000 гривень, за друге місце – 15 000 гривень, за третє місце – 10 000 гривень. А також 15 заохочувальних призових номінацій по 1000 грн. кожна.

- Для нашого Департаменту це перший досвід такої великої грошової підтримки творчої діяльності учнів, - зазначила головний спеціаліст Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з виховної роботи та позашкільної освіти Наталія Волощук. - Цей конкурс є автентичний для нашої області. Ледь не в кожному селі та місті області ми шукали талановитих фотографів-аматорів. Потім райони представили 66 найкращих робіт, з яких журі обере переможців.

Найбільша відповідальність у фіналі конкурсу припала на членів журі, серед яких відомі на всю Україну та за її межами фотомитці Тернопільщини, зокрема Василь Бурма, Василь Балюх, Микола Василечко, Тарас Хлібович та інші. Вони висловили побажання охопити ширшу вікову категорію учасників на наступний раз.

Сьогодні члени журі обрали найкращих та розприділили між ними 65 тис. гнр призового фонду. Проте, імена переможців триматимуть в таємниці до моменту вручення призів, яке відбудеться 20 листопада, о 11:00, в Українському домі «Перемога».

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео