"Криниця добра" зібрала друзів у ТНЕУ

Упродовж "тижня культури", який розробив та організував колектив відділу гуманітарної освіти та виховання у Тернопільському Національному економічному університеті, відбувається багато цікавих заходів-зустрічей із відомими творчими особистостями. 

Так, у виставковій залі ТНЕУ відбувся творчий вечір "Криниця добра" за участі тернопільського письменника, журналіста, краєзнавця, заслуженого діяча мистецтв Богдана Мельничука.

Пан Богдан є автором понад 90 книг, редактором і упорядником 250 видань. Якщо вдатися до розшифровування всіх назв того, що він написав, не вистачить днини. Та найдорожчі для нього фоліанти - це фундаментальні видання "Тернопільський Енциклопедичний словник" і тритомник "Тернопільщина. Історія міст і сіл", де Мельничук був головним науковим редактором.

У свій час пан Богдан був першим науковим редактором видавництва "Економічна думка" ТНЕУ. Про це він дуже тепло згадував під час зустрічі. А ще письменник розповідав про творчу "кухню". Для багатьох студентів стало справжнім відкриттям те, що 16 його п'єс та інсценізацій поставлено у театрах Тернополя, Дрогобича, Рівного. А вистава "Мазепа, гетьман України" (сценічний варіант Б. Мельничука за творами Б. Лепкого) нагороджена міжнародною премією ім. П. Орлика у 1995 році. 

Нове захоплення Мельничука - пісні. Багато сучасних виконавців виконують їх на його слова. І назва пісні "Криниця добра" якраз й дала назву творчому вечору. А виконала її співачка Ярослава Декалюк. Також пісні на слова Богдана Мельничука прозвучали у виконанні співака і композитора Василя Дунця, солістки театру пісні "Для тебе" ТНЕУ, учасниці гурту "Струни серця", лауреата всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів Тетяни Шарган, співака Владислава Вальківа.

З привітальним словом до студентської молоді звернулась присутня на святковій імпрезі голова міської "Просвіти" Дарія Чубата.

До слова, днями стало відомо, що тритомник "Тернопільщина. Історія міст і сіл" нагороджений Всеукраїнською премією ім. Дмитра Яворницького.

Вітаємо колектив, який його створював: головного наукового редактора Богдана Мельничука та історика Віктора Уніята.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео