На Тернопільщині вкрали 13 км високовольтного дроту

У період з серпня по жовтень невідомі зрізали 13 кілометрів (понад тонну) високовольтного проводу у Козівському районі. Факт розкрадання державного майна виявили працівники ЛЕПу під час чергової перевірки справності електромереж й повідомили про це правоохоронців. Співробітники Козівського відділення ГУ Національної поліції в області розшукують зловмисників.

Крадіжки проводу скоїли особи, які добре знали, що роблять, переконані районні поліцейські, адже спроба зрізати лінію, яка перебуває під напругою у 10 тис. Вт без спеціального захисного костюму та обладнання рівноцінна смерті.

За словами т.в.о начальника Козівського відділення ГУ Національної поліції Михайла Швайки, крадіжки були скоєні на двох ділянках. У першому випадку поцупили 5 км електромереж вагою 746 кг, у другому – 8 км вагою 1189 кг. Вочевидь, щоб зрізати й вивезти таку кількість проводу, невідомі особи мали не одноразово приїжджати на місця злочину. Щоб їхні злодіянні якнайдовше залишалися непоміченими, об’єктом наживи обирали резервну лінію, адже при пошкодженні основної зникло б електропостачання в населених пунктах, і це негайно помітили б працівники ЛЕП.

За фактами розкрадання державного майна відкрите кримінальне провадження за статтею 185 ККУ - крадіжка. Слідство триває.

Правоохоронці закликають не ризикувати власним життям заради примарної можливості заробити. Спроба зрізати провід ЛЕП може вартувати життя.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції у Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео