Понад 200 ляльок-мотанок можна побачити у тернопільському виші (фото)

Виставка народної творчості "Лялька-мотанка - берегиня роду", яка відкрилася у ТНЕУ, об'єднала творчі зусилля кращих майстринь Тернопільської області: Алли Шушкевич, Алли Твердинюк, Галини Дудар, Зоряни Удич, Ірини Харатін, Світлани Коник, Ольги Гасай, Людмили Павлової, Ірини Абрам'юк, Олени Яремчук, Марії Гадзалішин, Марії Сісамової, Маріанни Багрій та Наталі Кіндратської. Також представлена колекція пластикових ляльок відомої художниці Наталі Басараб.

"Поселилися" ляльки у світлій і просторій виставковій залі вищого навчального закладу. Щоб побачити це диво, сюди їдуть школярі зі всього міста. 

- Лялька-мотанка - це символ жіночої мудрості, родинний оберіг, - каже начальник відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Світлана Сорочинська. - Вона передавалась з роду в рід, виготовлялася з різними побажаннями: на щасливу долю, на успіх і здоров'я, на добро і злагоду. Ми отримали море позитиву, оформляючи стенди. На них – історія нашого українського роду, є безліч унікальних витворів. Окремо хочу сказати про роботу майстрині Наталі Кіндратської. Виготовлена нею лялька має 2 метри 32 сантиметри.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео