Тернопільські архівісти невдовзі переберуться у нове приміщення

Відновлено роботи з комплексної добудови нового приміщення обласного Державного архіву, розташованого у житловому масиві «Дружба» в Тернополі. У майбутньому завершений обєкт виконуватиме функцію не лише архіву. Тут працюватиме ще й бібліотека і центр для проведення наукових досліджень. Стан приміщення оглянув голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Роботи проводить ТОВ «Тернопільбуд» та його структурні підрозділи, — повідомляє начальник управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації Віктор Кузяк. — Зараз відбуваються опоряджувальні роботи, встановлюють вентиляцію, кондиціонування, освітлення, заміну труб для дощових стоків, аби запобігти аваріям у приміщенні. Загалом на вказаних роботах задіяно близько 50 будівельників».

Згідно з програмою фонду регіонального розвитку капітальних вкладів, у поточному році на завершення даних робіт в обласному архіві передбачено 5 мільйонів гривень. у грудні ці кошти будуть вже повністю освоєні, запевняє Віктор Кузяк.

Довідка

Для роботи обласного архіву дотепер використовувалося приміщення Домініканського собору. Неодноразово піднімалося питання перенести його у краще місце для належного складування й збереження усіх матеріалів. Будівництво даного об’єкту розпочалося ще в 1991 році. З того часу було кілька спроб завершити його. Станом на сьогодні проектно-кошторисна документація завершення добудови передбачає 26 мільйонів гривень.

Прес-служба ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео