В Тернополі презентували книгу «Наші Атланти»

“Наші Атланти: Жертовність во ім’я спасіння”, книгу з такою назвою презентували у Тернополі. Видання висвітлює роботу волонтерської організації “Наші Атланти”, яку створили у Бердянську Запорізької області. Вже більше року волонтери допомагають бійцям на Сході. “Наші Атланти” –  своєрідний щоденник, каже автор книги Степан Герилів, бо містить фотографії, записи, коментарі з соціальних мереж – все зафіксовано хронологічно.

Коли на Сході України розпочалися бої, мешканці Бердянська не могли просто спостерігати як виживають українські бійці. Відтак, створили благодійну організацію “Наші Атланти” , волонтери якої їздять на передову, передають медикаменти, теплий одяг, матраци та інші необхідні на Сході речі. Все що там бачили і відчували записували і фотографували, згодом створили сторінку у мережі Фейсбук, там отримували чимало дописів і коментарів. Далі всі ці матеріали увійшли у книгу “Наші Атланти”.

– На превеликий жаль, народилася така книжка, бо хочеться писати щось гарне, веселе, оптимістичне. Але, на превеликий жаль, у вересні ми створили групу “Наші Атланти” і ми думали, що то буде місяць, два, а воно продовжується і до сьогоднішнього дня. І мусимо констатувати, що кінця краю цьому безвладдю, цій нашій біді не видно, – говорить автор книги “Наші Атланти: Жертовність во ім’я спасіння” Степан Герилів.

Літературного редактора книги Михайла Зубика, найбільше вразила жертовність людей, які відгукнулися на заклик “Наших атлантів” допомогти українським бійцям.

– Велика сила людей, велика сила, коли ти сам переживаєш чимось, коли ти від серця робиш справу і тебе підтримують. Велика сила доброї ідеї. Тому кожен може зробити надзвичайно багато, бо думають ну що ж я можу зробити, я один. Але кожен може щось зробити, а четверо людей це все масштаб. Матеріальні речі це одне, а духовність це інше. Скільки людей відчували і пережили те, що бійці на передовій, бо вони ділилися останнім, – говорить літературний редактор “Наші Атланти: Жертовність во ім’я спасіння” Михайло Зубик.

Попри численні пропозиції від різних видавництв України, “Наші Атланти” видали саме в Тернополі.

– Якась крапелька за крапелькою і кожен докладається до цієї справи. Ну і пам’ять про тих людей увіковічнена, пройдуть роки, а пам’ять залишиться, – каже директор видавництва “Навчальна книга – Богдан” Богдан Будний.

Видання можна прочитати у бібліотеках усіх областей України. Автор книги Степан Герилів дуже б хотів, аби “Наших Атлантів” прочитав і Президент України. Проте передати видання йому поки не виходить.

– Підписав я також і Порошенку, але, на жаль, туди навіть бояться книжку не можна передати, не те що на прийом кудись піти. Я вже через нову пошту передавав, думав, що надійде в адміністрацію Президента чи куди, – розказує Степан Герилів.

До видавництва книги долучилися і американці, вони активно допомагали бійцям на Сході. Про волонтерів закордону також йдеться у “Наших Атлантах”. Згодом книгу планують презентувати у США.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео