Віз попереду коня: тернополянам купили ще не узаконені валідатори

Автоматизована система оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах досі перебуває у тестовому режимі. Спеціальні апарати – валідатори, через які можна було б розрахуватися пластиковою карткою, наразі працюють лише у трьох тролейбусах і лише у тестовому режимі.

Всі решту приладів закуплені, готові до роботи. Проте цьому перешкоджає єдина проблема – нема відповідних змін у законодавстві. Про це повідомив начальник управління транспорту Ігор Мединський.

Нагадаємо, автоматизовану систему оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах тестували у серпні-вересні цього року. А вже з жовтня ця система мала запрацювати у електротранспорті міста, як обіцяв пан Мединський. До слова, на закупівлю обладнання для цієї автоматизованої системи оплати проїзду в електротранспорті сесія міськради виділила 400 тис грн.
- Система може працювати хоч сьогодні, всі валідатори готові, і ми  можемо роздати їх кондукторам, - каже Ігор Мединський. - Але в даній ситуації законодавець не встиг за нами. На сайті Верховної Ради зараз розміщений проект змін до діючих законів під № 3398 від 2.11.15 року. Сподіваємось, внесуть зміни, розглянуть їх і затвердять. До речі, ми будемо писати звернення від тернопільської міськради з проханням прискорити розгляд цих законопроектів. 
Ігор Мединський нагадує, що автоматизована система допоможе вести чіткий облік пасажирів у тролейбусах. Відтак у кондуктора буде три картки – пільгова, студентська і повна. 
- Коли закони вступлять в дію, кондуктори будуть показувати пасажирам як це все працює, - каже посадовець. -  Згодом такі картки будуть продаватися і пасажирам. І тут треба ще буде думати, як це виглядатиме. Швидше за все пасажирам продаватимуть картки з поповненням на декілька поїздок.

Джерело: 20 хвилин

Вибір читачів за тиждень

Відео