Скільки коштує ароматний новорічний настрій?

Немає, мабуть, людини, для якої новорічні свята та Різдво не асоціюються з одним екзотичними фруктом. Достатньо навіть легкого аромату в кімнаті, аби одразу згадати про прикрашену ялинку, подарунки під подушкою, яскраві вогні та запальні феєрверки. Мова, звісно, про мандарини.

Цьогоріч ціни виросли на усі продукти та товари. І якщо від певних смаколиків частині мешканців міста таки доводиться відмовитись, то уявити майбутні свята без маленьких помаранчевих ароматних кульок таки неможливо. «Терен» дізнався, скільки коштують мандарини в Тернополі.

Ціна на них у великих мережевих супермаркетах різниться. В «Сільпо» за кілограм фруктів з вас візьмуть майже 27 гривень, а у «Фуршеті» - 29.

Невеличкі магазини виставляють ціни в діапазоні 40-50 гривень. На Центральному та ринку «На Київській» тернополянам доведеться викласти 36 та 45 гривень відповідно. Торгові лотки з фруктами взагалі «деруть» - біля 6-го магазину за мандарини просять 48 і 55 гривень.

«В «Сільпо» продають турецькі мандарини. Вони на порядок дешевші, але і смак в них відрізняється, і шкірка товстіша, і кісточок більше, – каже власник торгової точки на ринку «Київський». – Тут ми продаємо фрукти з Іспанії. Це товар середньої цінової категорії, та враховуючи доставку і мою роботу, отримуємо ціну в 45 гривень».

Ціни, хоч і кусаються, проте не зупиняють тернополян перед покупкою.

«Люблю мандарини. Не можу відмовити собі в задоволенні. Це ж період такий – влітку не купуватиму. Беру раз-два на тиждень. Перед Миколаєм і Новим роком придбаю більше, – каже тернополянка Ліля. – Тим більше, дітям складно пояснити, що таке «дорого». Вони теж хочуть свята. Ціна неприємна, але що зараз дешево?».

Продавці теж не скаржаться на відсутність попиту. Кажуть, з минулого року нічого не змінилось. Зараз купують трохи менше, але перед святами, як завжди, очікується ажіотаж.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео