Вихідці з Тернопільщини претендують на Шевченківську премію

Всеукраїнська газета «День» оприлюднила список претендентів на Шевченківську премію 2016 року. Серед них є і вихідці з Тернопільщини.

 Борис Гуменюк – письменник і військовий. Народився в селі Острів Тернопільського району. Його книгу поезій «Вірші з війни» (2015) Державний комітет телебачення і радіомовлення України представив відповідному комітету для внесення в список претендентів на премію в напрямку літератури.

 На премію з літератури претендують також Петро Сорока з дилогією «Жезл і посох», Богдан Чепурко з книгами «Бручевиця – кров нестерпна», «Книга перетлумачень: філософська проза» та «Полігон Господа Бога: книга випробувань» та Василь Фольварочний з «Хрещениками Сталіна» та «Розчахнутою душею». Ці доробки представлено Національною спілкою письменників України.

Національна премія України імені Тараса Шевченка – найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва, яку заснували ще в 1961 році для нагородження творів літератури, мистецтва, публіцистики і журналістики.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео