Як відреагували тернополяни на криваві події у Франції

Весь світ сколихнула звістка про криваву п’ятницю. Терористи вчинили розправу у шести локаціях Парижа, внаслідок чого загинули 153 особи. 

Тернополяни активно обговорюють цю новину у соцмережах, порівнюючи події у Франції та ситуацію на сході України.

- Я думаю над тим, що тероризм був завжди, - написав у Фейсбуці директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур. - Але тільки в 21 столітті він став геополітичним фактором, запускаючи глобальні процеси змін на карті світу, творення блоків, союзів, розпаду та анексії. Людство  стало тіснішим, в планах не тільки кількості населення, а і в мовному, культурному, ідеологічному, що будь-яка подія може стати глобальною. Українська Революція Гідності та анексія Криму, війна на сході України є теж частиною глобальних змін у світі. Колись виявиться, що українці виступили каталізатором абсолютно нових реалій. Надіюсь, позитивних.

- Якщо у Франції зараз  АТО і за одну ніч вже заарештували кілька винних, то що тоді в нас? В мене - когнітивний дисонанс, - написала волонтерка Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

Офіційних коментарів очільників області та Тернополя немає.

Нагадаємо, пізно ввечері ,13 листопада, в столиці Франції Парижі внаслідок терористичних атак загинули 153 особи, з них 112 – загинули в концертному залі Bataclan. Поранені понад 200 людей, з них 80 перебувають у критичному стані. Відповідальність за напад взяли на себе терористи «Ісламської держави». Теракти відбулись у шести локаціях. В Франції оголошений надзвичайний стан.

За даними МЗС інформації про загиблих у Парижі українців немає. Посольство України у Франції відкрило для українців цілодобову "гарячу лінію": +33(0)143060737

Юлія НІКІІТНА

Фото з відкритих джерело

 

Вибір читачів за тиждень

Відео