Чому не штрафують пішоходів-порушників

Пішоходи часто скаржаться на водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху. Інколи аварії стаються через людей, які переходять дорогу не на пішохідному переході або світлофорі. За порушення їм може дістатися попередження або штраф від 51 до 85 гривень. Проте, в УМВС України в Тернопільській області кажуть, що не завжди вдається скласти протокол.

«Якщо пішоходи порушують правила руху, ми складаємо адміністративний протокол, який можна написати лише при наявності документів, які засвідчують особу. Якщо людина немає біля себе паспорту, посвідчення чи іншого документу – це патова ситуація. Тепер, коли буде відео фіксація, буде простіше», – каже заступник начальника управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції України в Тернопільській області Олег Турлай.

Довідка

Відповідальність за порушення ними Правил дорожнього руху передбачена ст. 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Ч.1 Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху передбачає відповідальність – попередження або штраф від 51 до 85 гривень.

Ч. 3 вище переліченні порушення, вчиненні особами у стані сп’яніння – штраф від 136 до 170 гривень

Ч. 4 порушення, передбачені ч. 1, що спричинили створення аварійної обстановки – штраф від 170 до 255 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео