В Тернопільській лікарні замінили 130 вікон

У поліклінічному відділені Тернопільської міської комунальної лікарні №3 замінено 130 вікон. Кошти на це виділила міська рада та фонд регіонального розвитку.Повідомляють у прес-службі міської ради міста.

Міський голова Сергій Надал розповідає, що міська рада ще з початку року формувала «Програму соціально-економічного розвитку», у якій було передбачено провести ремонти та реконструкції у ряді об’єктів Тернополя, серед яких й і у цій поліклініці.

Вікна у цьому медичному закладі не мінялися з 1988 року – з часів будівництва. А цьогорічний енергетичний аудит показав, що із заміною вікон та дверей лікарня зможе зекономити до 20% тепла.

-Лікарня №3 комплексно підходить до енергозбереження. Адже влітку на умовах залучення приватних інвесторів у цьому закладі було встановлено котельню на деревині, завдяки чому лікарня відмовилася від використання газу та економить до 30% тепла, при цьому забезпечуючи комфортну температуру повітря, – каже Сергій Надал. – Окрім того, економію тепла тепер ще й забезпечить заміна вікон у поліклініці.

Очільник Тернополя додає, що на перспективу заплановано здійснити заміну вікон у всіх медичних закладах міста, у дитячих садках та школах. Проте бюджет міста, замість того, щоб проводити ремонти у навчальних та медичних закладах, змушений виділяти кошти на виплату заробітної плати вчителям та лікарям. Відтак, на ці потреби місто нещодавно виділило 32 мільйони гривень і для того, щоб завершити рік без заборгованості змушене додатково виділити ще 11 мільйонів. Хоча ці кошти мав би виплатити лікарям та освітянам уряд.

До слова, також було замінено 140 вікон у місцях загального користування (у їдальні, коридорах, актовому та спортивних залах) школи №13. Раніше вікна були замінені у школах №10, 17 та 29, а для дитсадка №2 придбано енергозберігаюче кухонне обладнання.

Джерело:doba.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео